Základní škola Zlín, Štefánikova 2514, příspěvková organizace

Projektové vyučování

26. – 27.4.2012

 

1. – 3. ročník

Poznáváme naše město

 

     První projektový den navštívili žáci Muzeum JV Moravy, kde zhlédli expozici o baťovském bydlení, která je přestěhovaná do místního zámku ze skutečného baťovského půldomku. Dále navštívili zlínský mrakodrap, odkud je krásná vyhlídka na město. Druhý projektový den vytvořili společně mapu Zlína a maketu města. Práce žáků jsou vystaveny na chodbě v 1. patře školy.

Fotogalerie z projektu:     I.A     I.B     2. ročník 

Práce žáků z 1. patra školy

 

4. – 9. ročník

Cestujeme Zlínským krajem

 

     Letošní celoškolní projekt se uskutečnil ve dnech 26.- 27.4.2012 a byl zaměřen na zajímavosti Zlínského kraje. Žáci si vybrali z nabízených lokalit tu, která jim byla blízká, a 26. dubna 2012 vyrazili se svou skupinou na exkurzi. Zjišťovali zajímavosti této lokality, fotografovali a vše pečlivě zaznamenávali. Druhý den projektu, tj. 27. dubna 2012, nasbíraný materiál zpracovávali. Výsledky naší práce jsou vystaveny ve 2. patře naší školy. Dalším výsledkem bude cestopisný sborník s názvem Cestujeme Zlínským krajem, ve kterém budou publikovány práce všech skupin. Sborník připravujeme.

Rozdělení žáků do skupin

    Ve dnech 25. a 26. května 2012 jsme pracovali na celoškolním projektu Cestujeme Zlínským krajem. Projekt byl rozdělen do dvou dnů. První den se žáci vydali do vybrané lokality, aby získali informace důležité pro splnění projektu. Druhý den vypracovávali cestopis.

    Při tomto projektu jsme projeli skoro celý Zlínský kraj, navštívili jsme 17 lokalit a celé dva dny si pořádně užili.