Škola v přírodě IV.B

     Školy v přírodě IV.B se konala ve dnech  21. –  23. dubna 2008 na horském hotelu Hamé ve Velkých Karlovicích. Již první den jsme se vydali na procházku do pralesu Razula. Našli jsme zde různá přírodní společenstva i  les, který zůstává v původní podobě. Přestože se karlovická příroda teprve probouzela, nalezli jsme petrklíče, sasanky, plicníky i blatouchy. Myslím si, že většinu z nás očarovala právě krása žlutých blatouchů, zářících do dálky téměř u každého potůčku a louže. Tady jsme si postavili také domky z přírodnin a společně je zhodnotili.

     Večer probíhal překrásný rej masek. Objevila se zde Karkulka, vězni, pistolníci, ale i turisté a výletníci. Na závěr proběhlo vyhodnocení všech akcí a byly rozdány diplomy.

     Druhý den jsme si formou her a doplňovaček zopakovali probrané učivo a těšili se na odpolední vycházku na vrchol Třeštíku. V Karlovicích se na nás usmívalo sluníčko, ale jak jsme se blížili k vrcholu, objevila se mlha.  Vrchol jsme nakonec zdolali, nakoupili jsme si upomínkové předměty a každá skupina si vytvořila z přírodnin své logo. Akci jsme zhodnotili večer  při večerním programu. Myslím si, že na tomto výletě nás nejvíce zaujal párek černých čápů, který nám kroužil nad hlavami a  spousta žabích vajíček v kalužích podél cesty.

      Středa proběhla velmi rychle díky balení a různým hrám, které jsme si zahráli. Škola v přírodě nám  přinesla spoustu nových zážitků, her a vědomostí.

Mgr. Alena Hrbáčková