čtvrtek 19.10.2006

 

Fotogalerie
 
     Ve všech školách zemí EU probíhá vytváření nového školního vzdělávacího programu. V jeho rámci vznikají i různé projekty, které mají dětem zajistit informace jiným, pro ně zajímavějším, způsobem.
  
     I naše škola má zájem o to, aby si žáci vyzkoušeli různé formy získávání vědomostí, které budou moci v uplatnit životě. Proto jsme ve čtvrtek 19. 10. 2006 uskutečnili na 1.stupni projekt s názvem Zdraví patří nám.
 
     Tento den, zaměřený na zdravou výživu, jsme společně zahájili písničkou. Žáci si přinesli různé druhy ovoce a zeleniny a udělali si nejen ve svých třídách, ale i na chodbě výstavku. Ovoce a zeleninu děti modelovaly z plastelíny, z brambor vytvářely různá zvířátka, „zavařovaly do papírových sklenic“, … O ovoci a zelenině zpívaly písničky, přednášely básničky, … Nechyběla ani tolik očekávaná ochutnávka. V některých třídách žáci dokonce vytvářeli i recepty na různé zeleninové a ovocné saláty.
  
     I když příprava tohoto projektu byla velmi náročná, za což poděkování patří všem paní učitelkám z prvního stupně, odměnou nám byla radost, se kterou se děti do práce zapojily. Doufám, že si z tohoto dne odnesou nejen pěkné vzpomínky, ale také ponaučení, že zdraví je pro každého člověka velmi důležité a musí o ně dobře pečovat.
 
     Děkujeme také všem rodičům, kteří k realizaci tohoto projektu přispěli.

Mgr. Marcela Pešková