Náš bývalý žák Martin Málek se v září 2005 stal juniorským mistrem České republiky na ploché dráze.
Gratulujeme !!!

Článek a fotografie jsme převzali ze stránek ploché dráhy www.speedwaya-z.cz

Martin Málek skvěle zvládl mšenské psycho
Mšeno - 10. září
Dvanáct bodů potřeboval březolupský junior Martin Málek v posledním závodě juniorského šampionátu ve Mšeně, aby proměnil svou vedoucí příčku v průběžné klasifikaci ve zlatou medaili mistra republiky. Hned v první jízdě mu jeho cestu zkomplikovaly nečistoty v palivovém okruhu. Cílovou metu na prvním místě protnul doslova jen silou vůle. Vzápětí sice prohrál s Antonínem Gallianim a posléze i s Filipem Šiterou, nicméně dva další triumfy jej poslaly na druhé místo v závodě a první celkově. Vítězství a titul vicemistra si ze Mšena odvezl Filip Šitera, který neohroženě dělal jediné, co mu zbývalo k překonání Martina Málka. Porážel jednoho borce za druhým a skončil s patnáctibodovým maximem. Třetí příčku v šampionátu udržel Hynek Štichauer o jediný bod před Antonínem Gallianim. Když se však oba řadili na startovní rošt dodatkové jízdy, nasadil všemu korunu rozhodčí Karel Voborník. Oba je vyloučil za překročení dvouminutového limitu a svým rozmarem připravil diváky o krásnou tečku za dramatickými závody.

Závěrečný stav šampionátu:

1.(1.) Martin Málek, Březolupy

8

15

9

15

15

13

75

2.(2.) Filip Šitera, Plzeň

9

11

14

11

13

15

73

3.(3.) Hynek Štichauer, Pardubice

7

12

15

11

11

12

68

Legenda: číslo v závorce za pořadím udává průběžnou pozici po předchozím závodě, NQ znamená nekvalifikoval se, DNR neabsolvoval ani jednu rozjížďku, Q-NS kvalifikoval se, ale do hlavního závodu nenastoupil, INJ zraněn v tréninku a NC neklasifikován.
Podniky šampionátu se uskutečnily ve Slaném, Praze, Pardubicích, Březolupech, Chabařovicích a Mšeně.
Do závěrečné klasifikace se stejně jako loni počítají všechny výsledky. V případě bodové rovnosti rozhoduje o pořadí lepší výsledek v posledním závodě.